Klik hier voor meer info
Orthopoint

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor groep, praktijk en leverancier

Case

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor groep, praktijk en leverancier

Meer tijd, minder kosten

Voordat deze orthodontische groep overschakelde naar hun op maat gemaakte voorraadbeheersysteem, werkten ze met verouderde software. Je kon er een stukje mee automatiseren, maar het proces was niet afgestemd op de werking van het bedrijf. Het resultaat? Inefficiëntie en extra kosten.‍

Het op maat gemaakte voorraadbeheersysteem helpt Orthopoint om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Het systeem biedt hen de flexibiliteit en efficiëntie die nodig is om aan de vraag van klanten te voldoen. Bovendien kan het systeem ook gemakkelijk worden aangepast aan veranderingen in de bedrijfsvoering of de markt. Dit zorgt voor een sterke basis voor de toekomst van de groep.

Minder fouten

Met hun nieuwe, op maat gemaakte voorraadbeheersysteem worden bestellingen automatisch geplaatst. Het systeem houdt bij welke producten er in welke praktijk nodig zijn en het bedrijf heeft nu minder mensen en minder tijd nodig om hun voorraad te beheren. Daarmee sparen ze heel wat geld uit.

Bovendien kunnen ze hun voorraad veel specifieker opvolgen, waardoor ze minder uitgeven aan overtollige voorraad of verkeerde aankopen. 

Inzicht en overzicht

Het op maat gemaakte voorraadbeheersysteem geeft inzicht in twee dingen: de voorraad van elke individuele praktijk en de voorraad op groepsniveau. Zo ziet Orthopoint in een oogopslag welke producten er nodig zijn en welke producten ze te veel in de voorraad hebben. Dankzij dit heldere overzicht vermijden ze onnodige kosten en verlies van producten.

Ook zien ze welke producten het meest worden verkocht en welke minder populair zijn. Deze inzichten helpen bij het optimaliseren van het assortiment en de winstgevendheid van Orthopoint. Het plaatst de groep in een betere onderhandelingspositie en is een perfect uitgangspunt voor betere deals en lagere inkoopkosten. 

"Nadat we beseften dat pakketsoftware niet volstond voor onze behoeften, klopten we aan bij Bird Larsen. Ze hebben onze noden heel knap vertaald naar een oplossing op maat."

Davy Ooghe

Operations manager, Orthopoint Group

Klaar om zelf beter, sneller en efficiënter te werken?

Maak nu je gratis kennismakingsgesprek

vorige case

volgende case

Offerte aanvragen