Klik hier voor meer info
Orthopoint

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor Orthopoint Group

Case

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor Orthopoint Group

Uitdaging

Voordat deze orthodontische groep overschakelde naar hun op maat gemaakte voorraadbeheersysteem, werkten ze met verouderde software. Je kon er een stukje mee automatiseren, maar het proces was niet afgestemd op de werking van het bedrijf. Het resultaat? Inefficiëntie en extra kosten.‍

Contact

In het oude systeem zaten veel dubbele producten en was er weinig inzicht, waardoor enerzijds de foute producten konden besteld worden, anderzijds had de groep geen inzichten in de meest gekochte producten, of de grootste leveranciers. Hierdoor was het moeilijk om een goede onderhandelingspositie in te nemen. 

Oplossing

Met hun nieuwe, op maat gemaakte voorraadbeheersysteem worden bestellingen automatisch geplaatst. Het systeem houdt bij welke producten er in welke praktijk nodig zijn en het bedrijf heeft nu minder mensen en minder tijd nodig om hun voorraad te beheren. Daarmee sparen ze heel wat geld uit. Bovendien kunnen ze hun voorraad veel specifieker opvolgen, waardoor ze minder uitgeven aan overtollige voorraad of verkeerde aankopen.

Contact

Het op maat gemaakte voorraadbeheersysteem geeft inzicht in twee dingen: de voorraad van elke individuele praktijk en de voorraad op groepsniveau. Zo ziet Orthopoint in een oogopslag welke producten er nodig zijn en welke producten ze te veel in de voorraad hebben. Dankzij dit heldere overzicht vermijden ze onnodige kosten en verlies van producten. Ook zien ze welke producten het meest worden verkocht en welke minder populair zijn.

Deze inzichten helpen bij het optimaliseren van het assortiment en de winstgevendheid van Orthopoint. Het plaatst de groep in een betere onderhandelingspositie en is een perfect uitgangspunt voor betere deals en lagere inkoopkosten. 

Impact

Dit systeem is volledig afgestemd op de werkwijze van Orthopoint. Het maakt hun voorraadbeheer effectiever en efficiënter. Zo worden er vandaag minder menselijke fouten gemaakt, wat leidt tot minder verlies van producten en minder foutieve leveringen. Daarnaast biedt het systeem inzichten in de meest verkochte producten, waardoor de groep beter kan sturen op het assortiment en een sterkere onderhandelingspositie bij leveranciers krijgt.

Contact

Het op maat gemaakte voorraadbeheersysteem helpt Orthopoint om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Het systeem biedt hen de flexibiliteit en efficiëntie die nodig is om aan de vraag van klanten te voldoen. Bovendien kan het systeem ook gemakkelijk worden aangepast aan veranderingen in de bedrijfsvoering of de markt. Dit zorgt voor een sterke basis voor de toekomst van de groep.

Kortom, het op maat gemaakte voorraadbeheersysteem heeft bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de orthodontische groep. Door de tijds- en kostenbesparingen, de foutenreductie en het inzicht in de voorraad en verkoopcijfers, is het systeem een waardevolle toevoeging aan het bedrijf.

"Nadat we beseften dat pakketsoftware niet volstond voor onze behoeften, klopten we aan bij Bird Larsen. Ze hebben onze noden heel knap vertaald naar een oplossing op maat."

Davy Ooghe

Operations manager, Orthopoint Group

Klaar om zelf beter, sneller en efficiënter te werken?

Maak nu je gratis kennismakingsgesprek

vorige case

volgende case

Offerte aanvragen

Productie traceability voor Alto Dental

Productie
Web App
Mobiele applicatie

CRM systeem voor ADG

Projectbeheer
Planning
Web App
CRM

Productie traceability voor Surgi-Tec

Productie
Web App
Mobiele applicatie

Offerte tool voor Initials LA

Projectbeheer
Web App

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor Orthopoint Group

Web App
Mobiele applicatie
Voorraadbeheer