Klik hier voor meer info
ADG

CRM systeem voor ADG

Case

CRM systeem voor ADG

Uitdaging

Vochtspecialist ADG behandelde de leads en offertes op een traditionele manier met papier en Word bestanden. Dit zorgde ervoor dat er veel manueel werk was in het managen van de administratieve kant van de business. Wanneer het bedrijf een groeifase doorstond werd duidelijk dat er moest gedigitaliseerd worden.

Contact

De uitdaging was voor Bird Larsen om een efficiënte CRM te ontwikkelen waarbij de zaakvoerder een mooi overzicht bewaard over zijn projecten, de planning ervan alsook de nazorg. De zaakvoerder kan leads toewijzen aan vertegenwoordigers, die op hun beurt met hun eigen login de leads verder kunnen opvolgen en offertes opmaken. Met hun eigen dashboard blijven ze gemotiveerd om hun targets te halen. De zaakvoerder kan hiernaast ook de goedgekeurde projecten inplannen in de agenda en toewijzen aan de uitvoerders. De uitvoerders zien op hun beurt hun eigen agenda met de geplande projecten alsook de opdracht die ze moeten uitvoeren. 

Oplossing

We ontwikkelden een op maat gemaakte CRM voor vochtspecialist ADG met tal van functionaliteiten. De zaakvoerders kunnen hun team van uitvoerders en vertegenwoordigers beheren. Die hebben elk hun eigen login om bepaalde zaken rond de projecten uit te voeren. Vertegenwoordigers kunnen leads opvolgen en offertes opmaken. Uitvoerders zien de projecten in hun persoonlijke agenda verschijnen en kunnen in het project de werfgegevens alsook de opdracht raadplegen. Ze kunnen hier ook documenten in uploaden zoals foto's van voor en na de werken.

Contact

Om efficient offertes op te maken zitten in het systeem vast behandelingen die bestaan uit een reeks taken. Hieraan zijn prijzen gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat wanneer een klant een specifieke opdracht vraagt, dat je gewoon de behandeling kan selecteren in de offerte en dat alle zaken al in orde staan. Je moet dan enkel nog het aantal stuks of het aantal vierkante meters invullen om tot het juiste bedrag te komen. De offerte wordt onmiddellijk gegenereerd in PDF zodat je die naar de klant kan doorsturen. Wanneer de offerte is goedgekeurd kunnen de werken ingepland worden in de agenda. Daarnaast kan je voorschotfacturen genereren in PDF om naar je klant te sturen. Nadat de werken zijn uitgevoerd staat alles mooi georganiseerd in 1 centraal project. De klantgegevens, de offerte(s), de planning met de uitvoerders, de bijhorende documenten zoals foto's van de werf en de werken, en uiteraard alle facturen. De zaakvoerder kan alles opvolgen in een dashboard waarin allemaal statistieken zitten verwerkt.

Impact

Het resultaat is dat een enorme administratieve last die gepaard gaat met het opvolgen van leads, het maken van offertes, het inplannen van projecten en het opvolgen van de facturen wegvalt. De zaakvoerders, vertegenwoordigers en de uitvoerders kunnen terug focussen op de kern van hun taken, een zo goed mogelijke service leveren aan de klanten.

Contact

Doordat iedereen zijn eigen omgeving heeft, wordt de onderlinge communicatie enorm gestroomlijnd. Iedereen weet op elk moment wat van hem of haar verwacht wordt. De zaakvoerder weet ten allen tijde wat de status is van een bepaald project en heeft overzicht op de agenda. Daarnaast heeft de zaakvoerder inzichten in zijn omzet per kwartaal, onbetaalde facturen en in de prestaties van zijn vertegenwoordigers. Hierdoor is het heel duidelijk welke richting het bedrijf uitgaat en kan er kort op veranderende situaties.

Klaar om zelf beter, sneller en efficiënter te werken?

Maak nu je gratis kennismakingsgesprek

vorige case

volgende case

Offerte aanvragen

Productie traceability voor Alto Dental

Productie
Web App
Mobiele applicatie

CRM systeem voor ADG

Projectbeheer
Planning
Web App
CRM

Productie traceability voor Surgi-Tec

Productie
Web App
Mobiele applicatie

Offerte tool voor Initials LA

Projectbeheer
Web App

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor Orthopoint Group

Web App
Mobiele applicatie
Voorraadbeheer