Klik hier voor meer info
Initials LA

Optimalisatie van projectplanning en het opmaken van offertes voor Initials LA

Case

Optimalisatie van projectplanning en het opmaken van offertes voor Initials LA

Meer tijd, minder kosten

Vroeger gebruikte internationaal fotoagentschap Initials LA Excel-sheets om budgetten op te maken, wat tijdrovend en foutgevoelig was. Dankzij hun nieuwe tool op maat werken ze nu veel sneller en efficiënter.

Het aanmaken van een budget gaat vlot, en de tool beperkt fouten en misverstanden bij het opstellen van offertes. Bovendien biedt de tool inzicht in de marges en mogelijke kosten tijdens het opstellen van het budget, waardoor het bedrijf beter kan inschatten welke opdrachten winstgevend zijn en welke niet.

Minder fouten

Het opstellen van een budget is niet altijd eenvoudig, vooral wanneer er veel verschillende items en kostenposten zijn. Ingewikkelde Excel-tabellen zorgden vaak voor foute berekeningen en verwarring.

Met de nieuwe tool krijgen de medewerkers gemakkelijk een compleet overzicht van alle items en kostenposten in het budget. Dit minimaliseert de kans op fouten en zorgt voor een gestroomlijnd proces vanaf het begin. Alle berekeningen worden automatisch gedaan, en berekeningsfouten zijn dus verleden tijd.

Inzicht en overzicht

De tool biedt het bedrijf ook inzicht in verschillende aspecten van hun bedrijfsprocessen. Zo zien ze per project de teamleader, de medewerkers en de tijdbesteding. Daarnaast zien ze per klant hoeveel opdrachten ze al hebben gekregen en ook de omzet die ze daaruit hebben gegenereerd. Zo ziet het bedrijf in een oogopslag welke klanten het meest waardevol zijn en welke klanten mogelijk meer aandacht nodig hebben om tevreden te blijven.

Initials LA heeft ook inzicht in hun marges en mogelijke kosten die gemaakt zullen moeten worden. Hierdoor kunnen ze hun offertes beter afstemmen op de werkelijke kosten en kunnen ze de marges beter beheren. Het bedrijf maakt dus meer winst en houdt de kosten beter onder controle.

"Naast goede ontwikkelaars, is het team van Bird Larsen ook fijn om met samen te werken. Altijd luisterbereid, mee-denkend en ondernemend om het beste uit onze workflow te halen."

Margot Muys

Innovation Manager, Initials LA

Klaar om zelf beter, sneller en efficiënter te werken?

Maak nu je gratis kennismakingsgesprek

vorige case

volgende case

Offerte aanvragen